Експерт пояснив, чи загрожує Україні нова паливна криза

Експерт пояснив, чи загрожує Україні нова паливна криза

Паливний ринок в Україні пристосувався до роботи у військових умовах, тож повторення паливної кризи не буде. Таку думку висловив директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За словами експерта, наявність пального в Україні є дуже важливим моментом.

"Як показав нам минулий рік, ціна це звичайно болюче питання. Але більш важливе питання - це наявність самого пального. От ціна може змінюватися - вона падала навесні, зараз зростає. Але ми пройшли минулий рік. За півтора року цей ринок склав два дуже важких іспити. Перше, це коли ми подолали паливну кризу влітку минулого року. Під час блекаутів був другий іспит. Але ми бачимо, що все функціонує, пальне є. І це, на мій погляд, головне взагалі, що ми сьогодні здобули в цій енергетичній сфері", - зазначив Куюн.

Разом з тим він висловив переконання, що пальне в Україні буде.

"Чому ми отримали таку кризу минулого року. Тому що через повномасштабне вторгнення ми втратили 100% джерел постачання пального. Це як і імпорт, так і наші морські порти, і наші нафтопереробні заводи. Ніхто не знав, що робити. Ніхто не мав транспортних можливостей, щоб привезти це пальне. Сьогодні ситуація принципово інша. Парк бензовозів у нас збільшився за рік майже в чотири рази. Всі компанії, а це сотні учасників ринку, мають вже контракти, контрагентів . Всі знають, що робити, де брати. І відповідно такого ефекту несподіваності його не буде і немає. Ринок пристосувався до роботи у військових умовах. І відповідно я повністю виключаю ймовірність повторення такого сценарію. Я більш ніж впевнений, що пальне буде", - заявив Сергій Куюн.

Як повідомляли "Ми-Україна", директор консалтингової компанії “А-95” Сергій Куюн вважає, що ціни на пальне в Україні продовжать зростати у серпні.

Головне