Екснардепа Георгія Логвинського оголосили в розшук, – НАБУ

Екснардепа Георгія Логвинського оголосили в розшук, – НАБУ

Колишнього народного депутата України Георгія Логвинського оголосили в розшук. Він, за версією НАБУ, міг організувати схему присвоєння понад 50 млн гривень з державного бюджету.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України. Як зазначається, протягом 2013-2016 років депутату вдалося ввести в оману Європейський суд з прав людини. Він наказав представнику компанії "Золотий Мандарин" направити до ЄСПЛ заяву про стягнення 54 млн гривень як невиплачену заборгованість від "Київенерго".

Пр цьому у заяві представник "Золотого Мандарина" послався на рішення суду. Влада його нібито не виконувала з 2009 року. Однак, як з'ясувало слідство, компанія не вживала заходів для стягнення такої заборгованості, адже всі її рахунки та майно були заарештовані.

"Крім того, підозрювані приховали від суду той факт, що ТОВ "Золотий Мандарин Ойл" напередодні звернення до ЄСПЛ відступило права вимоги до "Київенерго" на користь іншого підприємства та отримало за це 54 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ зазначили, що Логвинський домовився з керівництвом Мін'юсту України про те, щоб вони "допомогли" уповноваженому уряду у справах ЄСПЛ підготувати декларацію про дружнє врегулювання спору.

Таким чином підконтрольне колишньому депутату парламенту підприємство повторно отримало 54 млн гривень.

"Розслідування вказаних фактів детективи НАБУ розпочали у червні 2017 року, а у січні 2020 року повідомили про підозру шістьом учасникам схеми", - додали в НАБУ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у міжнародний розшук депутата Київради Владислава Трубіцина. Він у травні покинув територію України.

Головне