Директор зруйнованого ліцею, на який збиратимуть на Game4Ukraine, розповів про відновлення закладу

Директор зруйнованого ліцею, на який збиратимуть на Game4Ukraine, розповів про відновлення закладу

Пошкоджений російськими ракетами Михайло-Коцюбинського ліцею, на відновлення якого будуть збирати на благодійному матчі у Лондоні, повністю зазнав руйнувань і відновити його частину вже неможливо. Її потрібно будувати заново. Про це розповів директор ліцею Микола Шпак в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Часткових руйнувань зазнав весь заклад. А повністю було зруйновано такі кабінети, як кабінет інформатики, кабінет фізики, кабінет захисту України, кабінет хімії. Тобто їх відновлювати вже неможливо, їх потрібно повністю збудувати з нуля. Крім того, пошкоджено все приміщення. Це значна кількість вікон, це майже всі двері, це все внутрішнє облаштування в приміщенні закладу. Що було зроблено за період, який минув з моменту деокупації. Звичайно було зроблено багато чого. Тому що потрібно було відновити освітній процес, хоча б у змішаному форматі. Тому за рахунок місцевого бюджету селищної ради, за рахунок допомоги обласної військової адміністрації, за рахунок деяких благодійних організацій, фондів, а також небайдужих підприємців було частково встановлено вікна, частково перекрито дах. Це дало змогу відновити освітній процес хоча б у змішаному форматі для частини учнів", - розповів директор Михайло-Коцюбинського ліцею.

Також він додав, що до початку навчального року повністю відновити ліцей не вдасться, однак облаштувати декілька класів та частину укриттів зможуть.

"На меті відновити наш заклад. І якщо за цю роботу беруться такі видатні зірки футболу світового як Зінченко і Шевченко, тут взагалі… Знаєте, який був приємний шок у наших дітей, коли вони вийшли і разом з ними грали на нашому спортивному майданчику, який також зазнав руйнувань під час ракетного обстрілу", - розповів Шпак.

Крім того він повідомив, що деякі учні ліцею відправляться у Лондон на гру Game4Ukraine.

"Вони гарно представили себе, гарно представили заклад і так сталося, що вони потрапили і будуть представляти нас на благодійному матчі", - зазначив Микола Шпак.

Як повідомляли "Ми-Україна", Андрій Шевченко та Олександр Зінченко розсекретили склади своїх команд на Game4Ukraine.

Головне