Директор ЦРУ знову таємно відвідав Київ та зустрівся із Зеленським, – WP

Директор ЦРУ знову таємно відвідав Київ та зустрівся із Зеленським, – WP

У Київ знову таємно приїздив голова ЦРУ Вільям Бернс. Як пише The Washington Post, в ході неанонсованого візиту у червні він зустрічався з Президентом Володимиром Зеленським та вищим керівництвом української розвідки.

Співрозмовники видання розповіли, що мета візиту Бернса полягала у тому, щоб "підтвердити зобов’язання адміністрації Джо Байдена щодо обміну розвідувальними даними, які допоможуть Україні захистити себе".

І хоча Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний був незадоволений критикою контрнаступу, то у приватному спілкуванні з Бернсом військове керівництво заявило про такі плани:

  • повернути значну частину території до осені;
  • перемістити артилерію та ракетні системи ближче до поки що окупованого росіянами Криму;
  • просуватися далі на схід України та вже після цього розпочати переговори з Москвою.

"росія піде на переговори лише тоді, коли відчує загрозу", - зазначив український високопосадовець.

Видання зазначає, що приїзд Бернса відбулася безпосередньо перед раптовою зупинкою заколоту, який влаштував ватажок "вагнерівців" Євгена Пригожина проти Міноборони рф.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав інтерв’ю The Washington Post. В ньому він розповів про темпи контрнаступу українських військових, головну мішень окупантів, ядерну загрозу та наслідки бунту у рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю іспанській El Mundo озвучив втрати ПВК “Вагнер” у війна рф проти України. Він наголосив, що українські Сили оборони знищили 21 000 “вагнерівців”, ще близько 80 000 найманців отримали поранення.

Головне