Дружини та матері російських військових вийшли з пікетом до будівлі міноборони росії

Дружини та матері російських військових вийшли з пікетом до будівлі міноборони росії

Дружини та матері мобілізованих вийшли з пікетом до будівлі міноборони на набережній Фрунзе у Москві, вимагаючи зустрічі з міністром оборони Андрієм Білоусовим.

Про це повідомляють росЗМІ.

Присутні закликали нового міністра почути їхні вимоги і почати вирішувати проблеми. Вони вимагали повернення чоловіків та синів з війни в Україні, тримаючи плакати з написами: “Будь ласка, поверніть тата додому”, “Встановіть термін служби бійців на СВО”, “Мобілізованим настав час додому”.

Біля будівлі чергувала поліція, а поряд з пікетувальниками стояли автозаки. За деякими даними, поліцейські одразу після початку пікету вимагали від пікетувальників розійтися та почали перевіряти їхні документи.

31 травня мін'юст оголосив рух дружин мобілізованих “Шлях додому” “іноагентом”. Учасниці руху вимагають повернення своїх чоловіків із зони бойових дій в Україні.

Акції протесту цього руху часто супроводжувалися затриманнями, поліція зазвичай відводила до автозаку журналістів, які висвітлювали події.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 2 червня сукупні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще майже 1300 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили майже півтора десятка танків, 22 бойові броньовані машини, 47 артилерійських систем та 40 дронів.

Головне