Друга річниця повномасштабного вторгнення рф: Зеленський зустрівся з дипломатами і представниками держав

Друга річниця повномасштабного вторгнення рф: Зеленський зустрівся з дипломатами і представниками держав

Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Києві з дипломатами, представниками іноземних держав та міжнародних організацій. 

Зустріч глави держави з дипломатами відбулася напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Під час зустрічі український президент закликав до співпраці у оборонній сфері та пояснив, що відчути наслідки війни росія зможе лише тоді, коли світ об'єднає свої зусилля.

"Ми всі маємо бути свідомі того, що теперішня росія зневажає не просто когось у світі, а всі принципи, якими регулюється життя у світі. Тобто кожен у світі в той чи інший момент із тієї чи іншої причини може стати мішенню для росії. Це важливо чесно визнавати: коли хтось зневажає всі правила та принципи, цей «хтось» є глобальною загрозою. Путін не розуміє нічого, окрім сили. І не любить нічого, окрім грошей. Саме тому цей рік повинен додати Україні, кожній із наших держав та нашій співпраці більше сили й більше принципових кроків", - наголосив Володимир Зеленський.

Водночас він зазначив, що Україна зосереджена на зміцненні оборонної співпраці з різними державами та світовими компаніями.

"Україна запрошує всі поважні держави та компанії до оборонної співпраці - маємо зміцнювати наші арсенали та адаптувати їх до умов сучасної війни. Маємо спільно працювати над тим, щоб росії не вдавалося обходити санкції світу. Санкції - це механізм скорочення термінів та інтенсивності путінської агресії. І ще один аспект - це російські активи. Що швидше вони будуть конфісковані, то швидше Путін відчує справжню ціну агресії проти міжнародного права. Тільки так він відчує", - наголосив український президент.

Також Володимир Зеленський висловив подяку усім, хто працює разом з Україною заради швидшого та справедливого завершення війни, яку розв’язала рф.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський у четвер, 22 лютого, провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Головне