Довкола Авдіївки ворог постійно змінює напрямки концентрації зусиль, - Тарнавський 

Довкола Авдіївки ворог постійно змінює напрямки концентрації зусиль, - Тарнавський 

Окупаційне військо не відмовляється від наміру взяти Авдіївку в оточення. Противник весь час змінює напрямки, на які скеровує зусилля, розповів командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Водночас українські захисники продовжують стримувати ворога та завдають їм суттєвих втрат. За підсумками минулої доби ЗСУ відбили чотири атаки росіян поблизу Новобахмутівки та Авдіївки, та ще 17 - в районах Первомайського та Невельського.

В цілому на Таврійському напрямку за підсумками минулої бойової доби було ліквідовано 512 окупантів, ще двоє - поповнили обмінний фонд. Українські оборонці упродовж 5 січня перетворили на брухт 40 одиниць російської військової техніки, серед яких: п'ять танків, 12 бойових броньованих машин та 14 безпілотників. 

Ворог активізувався на Мар'їнському напрямку, ЗСУ відбили 15 ворожих атак поблизу Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки. На Запорізькому відтинку фронту відбито атаку біля Роботиного, на Шахтарському - наступальних або штурмових дій з боку армії рф зафіксовано не було. 

Нагадаємо, попри постійні штурми, обстріли та авіабомбові удари в Авдіївці залишаються 1160 цивільних осіб. У місті спостерігається постійне зменшення населення, однак "за рахунок 200-х та 300-х", розповів керівник місцевої МВА Віталій Барабаш. На сьодні у місті функціонує лікарня, у ній працює один лікар та чотири медсестри. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, аналітики ISW дійшли висновку, що росіяни готуються до наступу на Куп'янськ, що в Харківській області, у найближчі тижні. Проте в інших частинах цього регіону вони не збираються розпочинати широкомасштабні наступальні операції. 

Головне