Допомагали морякам уникнути мобілізації: посадовців Одеського морського порту викрили на хабарництві

Допомагали морякам уникнути мобілізації: посадовців Одеського морського порту викрили на хабарництві

Співробітники правоохоронних органів продовжують викривати хабарництво в Україні. Цього разу на отриманні неправомірної грошової винагороди спіймали посадовців Одеського морського порту. Про це інформує прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з оприлюдненими даними, посадовці Управління (служби) капітана Одеського морського порту за гроші видавали посвідчення моряка громадянам, які фактично на той час перебували за кордоном у рейсах та фізично отримати їх не могли. Таким чином моряки намагалися уникнути мобілізації.

"Посадовці, всупереч нормативним актам, без фактичної присутності осіб, вносили до офіційних документів фіктивні відомості та самостійно підготовлювали особисті справи моряків. Після проведення усіх процедур, передавали оформлені й підписані посвідчення агентам, а ті вже пересилали їх морякам за кордон", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що послугу чиновники оцінювали у 1000-3000 доларів.

За даними МВС, в період з лютого по травень 2022 року було видано понад 100 таких посвідчень.

Співробітники Національної поліції провели обшуки в офісних приміщеннях Управління (служби) капітана Одеського морського порту, суб’єктів господарювання й за місцем проживання фігурантів. Було виявлено та вилучено документацію, особові справи моряків, яким видавали посвідчення, печатки, "чорнові" записи, гроші.

Наразі у справі триває досудове розслідування. Причетним до "схеми" особам готуються оголосити підозри.

Хабарництво в Україні - затримано посадовців Одеському морському порту
Хабарництво в Україні - затримано посадовців Одеському морському порту

Як повідомляли "Ми-Україна", Печерський районний суд відправив під арешт за “кришування” проституції заступника начальника Департаменту міграційної поліції. Його затримали 1 лютого.

Головне