Добровільно здаються близько 20% російських полонених, – Буданов

Добровільно здаються близько 20% російських полонених, – Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що добровільно здаються близько 20% російських полонених.

Про це очільник ГУР розповів в інтерв’ю Крим.Реалії.

"Це біля 20% точно. Просто там: мені страшно, я нічого не хочу", - пояснив Буданов.

За його словами, в України є значно менше так званого "обмінного фонду", ніж в росії.

"У нас його набагато менше. Це правда. Тому що в перші дні вторгнення Російська Федерація нахапала тут страшну кількість заручників, у тому числі цивільних, пенсіонерів силових структур, просто людей, які, вони вважали, що є хтось страшний для них, ну і так далі. Тому наші цифри, на жаль, нижчі. Треба це розуміти", - зазначив глава розвідки.

Він не назвав точну кількість полонених росіян, адже це "є держтаємницею". Водночас Кирило Буданов висловив думку, що "на жаль, наздогнати ті (російські − ред.) цифри ми не зможемо".

Нагадаємо, російські окупаційні війська взяли в полон понад 1000 українців в Мелітополі. Над місцевими жителями продовжуються знущання, розповів міський голова Іван Федоров.

“Ворог намагається всіляко залякати наших мешканців. Понад 1000 жителів забрані в полон, продовжуються постійні знущання шляхом паспортизації, терору наших мешканців, інформаційного вакууму. Незмінним залишається те, що наші мешканці залишаються з вірою у серці, повернення України і той незламний дух Мелітополя відомий за межами нашої держави”, – сказав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України в Первомайську Миколаївській області затримала жінку, яка представлялася фахівчинею з пошуку українських військовополонених. Вона брала кошти у сімей бійців, після чого зникала.

Головне