До Туреччини тимчасовим коридором прибуло перше судно з українським зерном

До Туреччини тимчасовим коридором прибуло перше судно з українським зерном

До Туреччини тимчасовим коридором прибуло перше вантажне судно Resilient Africa з українським зерном.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, це перший корабель, який зайшов до Чорного моря та вийшов з нього через тимчасовий коридор.

При цьому судно з 3 тис. тоннами зерна на борту залишило український порт "Чорноморськ" у вівторок, 19 вересня.

Нагадаємо, перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку портів України. Йдеться про два кораблі, які транспортуватимуть українське зерно до країни Африки та Азії. За словами віцепрем’єра із відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, судна будуть завантажені майже 20 тис. тонн пшениці.

Очільник відомства також нагадав, що раніше встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор використовувався для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш заявив про намір обговорити з Україною, Туреччиною та рф відновлення “зернової угоди”. За словами Гутерреша, він готовий зробити все можливе для відновлення зернової угоди. Для цього він збирається на полях Генеральної асамблеї обговорити  це питання з представниками всіх сторін.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликає G20 виконати деякі вимоги рф для відновлення “зернової угоди”. Раніше Ердогану не вдалось переконати російського президента Володимира Путіна відновити “зернову угоду”.

Головне