До Путіна та росії в цілому у світі ставляться негативно - дані опитування

До Путіна та росії в цілому у світі ставляться негативно - дані опитування

Російського диктатора Володимира Путіна та росіян не люблять майже всюди у світі. Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією Pew Research Center у 24 країнах.

Аналіз показав, що негативне ставлення до населення рф та їхнього лідера мають 82% дорослого населення країн, в ких велось опитування. Такий же відсоток тих, хто впевнений у тому, що Путін неправильно веде міжнародну політику. У країнах ЄС 66% людей вважають, що з росією треба бути жорсткішими.

Довіра до Путіна досягла рекордно низького рівня в дев'яти країнах, включаючи Німеччину, де вона впала з 14% у 2022 році до 8% у 2023 році.

Єдиними країнами, які виявилися більш-менш прихильними до Путіна, є Індія та Індонезія. Частка індійців, які висловлюють довіру президентові рф, зросла на 17 процентних пунктів з того часу, як Pew вперше поставив це питання у 2019 році. В Індонезії ця частка зросла на 7 пунктів, з 36% у 2019 році - до 43% у 2023 році.

Загалом же лише 11% з розрізі населення опитаних 24 країн висловили довіру президенту рф.

Свіже опитування проведене в росії місцевою дослідницькою організацією "Левада-Ценр" показало, що на тлі війни в Україні громадяни рф все більше втрачають віру у "світле майбутнє". Станом на червень 2023 року 58% росіян заявили, що на країну попереду чекають "важкі часи".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати вирішили направити до Ормузької протоки додаткову авіацію, щоб захистити цивільні кораблі від захоплення Іраном. У Пентагоні також розповіли, що у відомстві нині вивчаються одразу декілька варіантів протистояння російській агресії, що посилюється, в небі над Сирією.

Головне