До Києва з візитом їде новий голова МЗС Франції, - ЗМІ

До Києва з візитом їде новий голова МЗС Франції, - ЗМІ

Новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне прямує з офіційним візитом до Києва. Про це пише видання Le Figaro.

В українській столиці очільник французького зовнішньополітичного відомства має намір провести зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

"Новий глава французької дипломатії Стефан Сежурне їде до Києва, де він має зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, щоб продемонструвати підтримку Францією України у протистоянні з росією", - зазначає видання з посиланням на оточення голови МЗС Франції.

Спочатку планувалося, що до Києва прибуде Катрін Колонна, однак вона пішла у відставку. На її місце і було призначено Стефана Сежурне.

Нагадаємо, 8 січня прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн оголосила про відставку. За її словами, нині у Франції "здійснення реформ є більш необхідним, ніж будь-коли". Вже 9 січня французький уряд очолив міністр освіти Габріель Атталь. 

Як повідомляли "Ми-Україна", 12 січня до Києва з офіційним візитом прибув голова британського уряду Ріші Сунак. Він зустрівся з президентом України Володимир Зеленським. Сторони підписали угоду про взаємодію в оборонній сфері терміном на 10 років. Це перша двостороння угода України з країною-членом G7 у оборонній сфері.

Головне