До Києва з офіційним візитом прибув президент Швейцарії Ален Берсе

До Києва з офіційним візитом прибув президент Швейцарії Ален Берсе

Президент Швейцарської конфедерації Ален Берсе у суботу, 25 листопада, приїхав в Україну. Про це він сам повідомив у соцмережі Х.

Берсе зазначив, що під час візиту він зустрінеться зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським та долучиться до участі у другому Міжнародному саміті з продовольчої безпеки, який в Україні відбудеться у в День пам'яті жертв Голодомору.

"У центрі уваги - вплив агресивної війни Росії на світову продовольчу безпеку та довгострокова підтримка Швейцарією України", — зазначив у дописі Берсе.

Як відомо, напередодні в українську столиці із кількаденним візитом приїхала також прем'єр-міністерка Литовської Республіки Інгріда Шимоніте та президент Латвії Едгарс Рінкевичс. Останній напередодні зустрівся з Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, Швейцарія вирішила не скасовувати статус тимчасового захисту для українців і продовжила його дію до 4 березня 2025 року. Уряд країни також має намір працевлаштувати 40% біженців, які мають статус захисту S — він дозволяє людям подорожувати за кордон, а також працювати в Швейцарії упродовж року з можливістю продовження.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цієї осені Швейцарія посилила санкцій проти Ірану через постачання російським військам "шахедів".

 

Головне