До Києва прибув помічник держсекретаря США Джеймс О’Браєн (фото)

До Києва прибув помічник держсекретаря США Джеймс О’Браєн (фото)

Помічник державного секретаря Сполучених Штатів Америки Джеймс О’Браєн прибув до Києва вдень 18 грудня. Про приїзд американського дипломата повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк на своїй сторінці у соціальній мережі X (колишній Twitter).

"Вітаю знову в Києві помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймса О’Браєна. Ваш візит укотре підтверджує те, що наша підтримка України є непохитною", - зазначила Брінк.

Нагадаємо, минулого тижня президент України Володимир Зеленський перебував з візитом у Сполучених Штатах Америки. Там глава української держави провів низку зустрічей. Зокрема, президент України мав переговори з міністром оборони США Ллойдом Остіном та американським президентом Джо Байденом, а також зустрічався з сенаторами. Крім того Володимир Зеленський зустрівся з директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою.

Як повідомляли "Ми-Україна", 14 грудня Європейська рада ухвалила рішення щодо початку переговорів про вступ України у Європейський Союз. Президент України Володимир Зеленський назвав це рішення перемогою України та всієї Європи.

Головне