Зеленський зустрівся з директоркою-розпорядницею МВФ у Вашингтоні (фото)

Зеленський зустрівся з директоркою-розпорядницею МВФ у Вашингтоні (фото)

Президент України Володимир Зеленський ввечері 11 грудня зустрівся з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою у Вашингтоні (США).

Про це повідомила пресслужба глави держави. Як зазначається, Зеленський подякував МВФ за ту вагому підтримку, яку Фонд надає з початку повномасштабної війни росії проти України. Він підкреслив, що під час війни захищена фінансова система це критично важливо.

Водночас Георгієва заявила, що МВФ пишається тим, чого досягла Україна в цих обставинах. За її словами, Україна має чудові показники, а зростання ВВП країни може скласти 4,4% цьогоріч.

"У третьому кварталі поточного року ВВП зріс на 9,3% порівняно з третім кварталом 2022 року, що просто неймовірно. Інфляція в листопаді різко впала до 5,1%, що є мрією для багатьох країн, які не перебувають у стані війни", - розповіла директорка-розпорядниця Фонду.

Як наголосив Зеленський, на українську економіку суттєвий вплив мало розблокування цивільного судноплавства та робота "зернового коридору" в Чорному морі.

Під час зустрічі було обговорено реалізацію програми довгострокового фінансування України на суму 15,6 млрд доларів з боку Міжнародного валютного фонду. Крім того, Володимир Зеленський висловив подяку за рішення Ради директорів МВФ про виділення країні траншу у 900 млн доларів. Вони також обговорили майбутні кроки з підтримки України під час війни. Зокрема, про механізм використання заморожених російських активів.

Зеленський і Георгієва зупинялись і на питанні європейської інтеграції України. Президент держави зазначив, що Україна виконала всі обов'язкові рекомендації для початку переговорів про вступ.

1.jpeg (195 KB)\

2.jpeg (167 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у понеділок, 11 грудня, прибув з візитом у США, де вже зустрівся з очільником Пентагону Ллойдом Остіном.

Головне