Дмитро Кулеба: Україна - держава "першого сорту" і нам потрібне першосортне членство

Дмитро Кулеба: Україна - держава

Україна є першосортною державою і нічого, крім першосортного членства її не влаштує. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Відповідаючи на питання журналістів після зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у Києві щодо членства України в ЄС, Кулеба заявив: "Можемо зафіксувати, що Україна є першосортною державою. Тому нічого, окрім першосортного членства нас не влаштовує".

Нагадаємо, кілька днів тому прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував плани Франції та Німеччини щодо швидкого вступу України в ЄС. Він заявив, що Україна має намір стати повноправним кандидатом ЄС з повноправним членством і ні на що інше вона не погодиться. 

"Ми хочемо бути повноправним членом. Тому що Україна сьогодні є унікальною країною у світі, яка заплатила таку величезну ціну за своє бажання стати членом Євросоюзу. Жодна інша країна-кандидат на вступ ніколи не мала такої величезної підтримки населення. Понад 90% бажають, прагнуть і хочуть стати повноправним членом об’єднаної Європи",  - наголосив Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна", російський диктатор Володимир Путін найбільше бажає, щоб світ втомився від України, заявив Дмитро Кулеба. Однак він заявив, що зустріч міністрів ЄС, яка 2 жовтня пройшла у Києві, доводить - у нього нічого не вдається.

Головне