Дмитро Кулеба про подальші провокації росіян на кордонах: "Ми не терпітимемо"

Дмитро Кулеба про подальші провокації росіян на кордонах:

Очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба висловив впевненість у тому, що росіяни та їхня агентура продовжуватимуть діяти задля загострення ситуації на польсько-українському кордоні. Однак міністр наголосив на тому, що Україні твердо відстоюватиме свої інтереси і "не терпітиме нападок".

В інтерв'ю "Голосу Америки" він підкреслив, що з невідомих причин ніхто не підіймає питання про зерно з росії або інших країн, яке заходить на європейський ринок.

"Розкрутили одну тему, що у всьому винна Україна. Ми не будемо цапами-відбувайлами, які терпітимуть ці нападки. Якщо треба буде діяти жорстко, то ми будемо. І нехай потім не ображаються, що ми виявили характер. Ми далі жорстко захищатимемо свої економічні інтереси", - заявив Кулеба.

За його словами, урядам держав-членів ЄС слід було б почати відверто говорити з аграріями та пояснити їм, що проблема полягає не в Україні, а насправді є набагато ширшою.

Кулеба заявив, що українська та польська сторона співпрацюють над пошуком вирішення ситуації. 

Нагадаємо, в Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України спрогнозували, що упродовж найближчого місяця ситуація з блокадою на польському кордоні в кращу сторону не зміниться. Це пояснюється тим, що з 1 березня до стайку фермерів також приєднаються перевізники. Тобто якщо навіть припинять протести, на той час на пунктах перетину вже будуть стояти перевізники

Як писав "Ми-Україна" раніше, з 1 березня польські протестувальники вирішили почати блокувати рух також і на кордоні з Литвою.

 

 
 

Головне