Дизельне пальне для ЗСУ будуть маркувати червоним кольором, - Міноборони

Дизельне пальне для ЗСУ будуть маркувати червоним кольором, - Міноборони

Дизельне пальне для Збройних сил України будуть маркувати яскраво червоним кольором, а також у нього додаватимуть фарбник. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України в Telegram-каналі.

Постачальники будуть зобов'язані маркувати пальне. Таку практику налагодять вже з наступного тижня, а доступним для українських військових воно стане наприкінці листопада.

Нововведення було зроблено для того, аби стало легше ідентифікувати та відслідковувати пальне, яке було закуплено тільки для потреб війська. Це має зменшити можливість незаконного продажу дизельного. Яскравий червоний колір також зробить неможливим зловживання на місцях щодо змішувань пального. У Міноборони наголосили, що якість пального для техніки ЗСУ має надважливе значення.

Водночас таке пальне неможливо буде змішати настільки, аби маркувальний колір зник. Якщо зробити таке - пальне стане менш яскравого червоного або рожевого кольору.

Також для бензину для військових введуть свій колір - зелений. Вартість дизельного та пального не буде змінюватися.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Закарпатті в місті Мукачево правоохоронці викрили незаконний нафтопереробний завод, який виготовляв підроблене пальне та постачав його до заправних станцій. За допомогою спеціального обладнання та наявної виробничої бази на цьому підприємстві виготовляли нафтопродукти, які мали підозрілу якість.

Головне