Держава повністю відбудує "Охматдит", роботи стартують вже зараз, – Шмигаль

Держава повністю відбудує

Уряд України оперативно відреагував на трагедію в "Охматдиті", оголосивши про комплексний план відновлення лікарні та допомоги постраждалим. Держава зобов'язалася повністю відбудувати "Охматдит", розпочавши роботи негайно.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, на першочергові відновлювальні роботи вже виділено 100 млн грн з резервного фонду державного бюджету, з подальшим збільшенням фінансування відповідно до розробленого проєкту відбудови.

Для підтримки постраждалих родин уряд спільно з ЮНІСЕФ надасть допомогу у розмірі 10 800 грн на кожного члена сім'ї. За дорученням президента Володимира Зеленського знайдено нові локації для тимчасового переміщення лікарів та пацієнтів - Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2.

Шмигаль відзначив і потужну громадську підтримку.

"Особлива подяка усім, хто відгукнувся на збір коштів на користь «Охматдиту» через платформу United24. Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 млн грн. Ці ресурси також підуть на відновлення лікарні", - зазначив він. 

Також голова уряду висловив подяку всім, хто долучився до боротьби з наслідками атаки: рятувальникам, медикам, волонтерам, бізнесу та громадянам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час удару по "Охматдиту" в лікарні перебували 627 дітей, - МОЗ

Як писав "Ми-Україна" раніше, всі пошукові, рятувальні та відновлювальні роботи на території дитячої лікарні "Охматдит", яка 8 липня постраждала внаслідок удару російської ракетою Х-101 повністю завершились 9 числа. У Шевченківському районі столиці ще продовжуються інтенсивні пошуково-рятувальні роботи під завалами житлового будинку, який постраждав внаслідок ракетного удару. На цю годину відомо про 32 загиблих, з яких четверо - діти, внаслідок масованого пуску ракет армією рф по українській столиці. 

Головне