Депутат Волинської облради вимагав хабар $35 тис за придбання землі (фото)

Депутат Волинської облради вимагав хабар $35 тис за придбання землі (фото)

Депутат Волинської облради вимагав хабар 35 тис. доларів за придбання землі. У вівторок, 12 вересня, НАБУ та САП за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції викрили його.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України. Як зазначається, посадовець вимагав неправомірну вигоду від фізичної особи. Вона мала намір придбати земельну ділянку на території однієї з територіальних громад Волинської області з метою подальшого створення на ній підприємства з утилізації відходів.

"В обмін на "винагороду" депутат обіцяв забезпечити прийняття місцевою радою низки рішень необхідних для отримання земельної ділянки у власність. Протягом квітня-травня поточного року посадовець одержав у вигляді "завдатку" частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. доларів США, а після отримання залишку у сумі 25 тис. доларів США та обміну їх на євро з метою замести сліди був затриманий у порядку ст. 208 КПК України", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про повідомлення посадовцю про підозру. Детективи перевіряють причетність до вчинення злочину інших осіб. Розслідування було розпочато після звернення підприємця до НАБУ з відповідною заявою.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві викрили посадовців ВЛК та військкомату, які переправляли ухилянтів за кордон. Як зазначається, за результатами багатоетапних заходів викрито завідувачку відділення одного з діагностичних медцентрів столиці та посадовицю місцевого військкомату. При цьому вартість таких “послуг” становила 11 тис. доларів з одного “пацієнта”. 

Головне