Депутат Держдуми Сергій Миронов "удочерив" дівчинку з Херсона та змінив їй ім'я

Депутат Держдуми Сергій Миронов

Депутат Державної думи рф, очільник партії "Справедлива росія - За правду" Сергій Миронов "удочерив" дівчинку, яку викрали з Херсона та змінили їй ім'я.

Про це повідомило видання "Важные истории" у своєму розслідуванні. Як зазначається, видання дізналось, що Сергій Миронов та його дружина усиновили вивезену з України дитину.

Дівчинка Маргарита Прокопенка, якій було 10 місяців, перебувала в дитячому будинку в Херсоні під час окупації міста російськими військами. Звідти її вивезли до росії та таємно змінили ім'я та громадянство - з того моменту вона начебто стала росіянкою Мариною Мироновою.

Це перший документально доведений випадок усиновлення української дитини російським політиком високого рангу. Опитані журналістами експерти заявили, що з огляду на міжнародне право, це може кваліфікуватися як воєнний злочин і вважається геноцидом.

При цьому наприкінці серпня 2022 року Інна Варламова - дружина Миронова - приїхала до Херсонської області разом із першою заступницею Миронова у Держдумі Яною Лантратовою. Там окупаційна влада видала їм довіреність на вивіз двох дітей. Це були 10-місячна Маргарита Прокопенко та дворічний Ілля Ващенко. До початку повномасштабного вторгнення рф обидві дитини жили в Херсонському будинку дитини.

Офіційно дітей вивезли до Москви для "обстеження, визначення подальшої тактики лікування та проходження реабілітації". У грудні 2022 року Сергій Миронов та Інна Варламова вже удочерили викрадену дівчинку. Їй було трохи більше одного року. На прохання подружжя особисті дані дитини змінили - дівчинка стала Мариною Сергіївною Мироновою. Також їй змінили місце народження: замість Херсона - Подільськ, що у Підмосков'ї.

Водночас доля другої дитини - Іллі Ващенка - наразі невідома. Єдиним відомим фактом є те, що восени цього року він отримав у Московській області нове свідоцтво про народження.

маргарита.jpg (49 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, організація Save Ukraine успішно забезпечила повернення чотирьох дітей разом з їхніми сім'ями з тимчасово окупованих територій.

Головне