ДБР повідомила про підозру сімом екс-правоохоронцям на Запоріжжі за співпрацю з окупантами

ДБР повідомила про підозру сімом екс-правоохоронцям на Запоріжжі за співпрацю з окупантами

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру сімом колишнім правоохоронцям з Пологівського району Запорізької області. Вони працюють у незаконно створеній міліції окупованої частини регіону.

Про це повідомляє прес-центр ДБР.

Після початку російського вторгнення зрадники відмовились евакуюватися та залишилися у тимчасово окупованому населеному пункті Розівка Запорізької області.

"Вступивши до фейкового органу вони патрулювали вулиці, допомагали окупаційному режиму імітувати присутність «влади» на захоплених територіях. Також фігуранти вели агітацію серед колишніх колег щодо співпраці з ворогом", - йдеться у повідомленні.

Усім колишнім правоохоронцям заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, 30 червня співробітники Служби безпеки України повідомили про затримання трьох харків’ян-зрадників, які наводили ракети на Харків. Усім трьом – тепер загрожує довічне.

Ворожа агентурна група збирала, а згодом “зливала” росіянам, дані про розташування українських підрозділів та їх переміщення. Першочергово зрадників цікавила інформація про ті сили, які були задіяні у контрнаступі ЗСУ на сході.

“Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки і проведення масованих ракетних ударів по Харкову з використанням російських реактивних систем залпового вогню “Смерч” та “Ураган”, – йдеться у повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія значно зменшила застосування баражуючих авіаційних бомб по території України останнім часом.

Головне