Данілов про "великий наступ" росії: Не має жодних успіхів

Данілов про

Так званий великий наступ росії поки безуспішний, українські захисники вдало дають відсіч ворогу. Відповідну заяву зробив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

"Справа в тому, що словосполучення "великий"… згасло. "Великий наступ", як вони собі планували, він вже за їхнім задумом триває 8-10 день, ніяких успіхів у них немає. Сьогодні є п'ять напрямків, на яких вони мають спроби атакувати, але наші бійці, наші ЗСУ, представники всього сектора безпеки й оборони мужньо боронять нашу країну, - заявив Данілов.

Також він наголосив, що питання "великого наступу" рф двічі-тричі на тиждень обговорюють на засіданнях Ставки Верховного Головнокомандучава. За словами Данілова, перед річницею повномасштабної війни Президент Володимир Зеленський збирає Ставку майже щодня.

Крім того секретар РНБО зазначив, що перед 24 лютого необхідно говорити не про річницю повномасштабного нападу росії, а про річницю великого спротиву України терористам.

"Маємо з вами говорити про річницю великого спротиву великої країни, великих громадян тим терористам, які вдерлися на нашу територію", - заявив Данілов.

Як повідомляли "Ми-Україна", глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що наступні кілька тижнів будуть вирішальними у війні України та рф.

Раніше Сергій Наєв запевнив, що Сили оборони Україні здійснили низку заходів, які унеможливлюють прорив росіян на Київському напрямку. Тобто загроза наступу з півночі на сьогодні є малоймовірною. 

Головне