Число загиблих внаслідок повені в Лівії досягло близько 11 000, шукають ще понад 20 000 осіб

Число загиблих внаслідок повені в Лівії досягло близько 11 000, шукають ще понад 20 000 осіб

Влада продовжує підбивати підсумки збитків та втрат після катастрофічної повені в Лівії. За даними, які навів місцевий Червоний Півмісяць, загиблих вже близько 11 000, ще 20 000 - вважаються зниклими, пише BBC.

Втім мер портового міста Дерна, яке постраждало від великої води найбільше, Абдулменам Аль-Гайті переконаний, що лише у цьому населеному пункті загинуло до 20 000 людей.

Хамад аль-Шалаві, член міського комітету з ліквідації наслідків стихійних лих, що принаймні пів міста Дерни знищено вщент. Він наголосив, що число жертв трагедії збільшується чи не щохвилини.

"У місті дуже неприємний запах трупів, який посилюється вологістю та спекою, оскільки тіла швидко розкладаються. Загинули цілі родини. Брати та сестри, батьки, діти, бабусі та дідусі – всі загинули одночасно, зникли цілі житлові будинки", - сказав він.

За його словами, попри активну допомогу світової спільноти та міжнародних організацій, постраждалий регіон страждає від нестачі питної води і медикаментів, спостерігаються збої з подачею електроенергії, зокрема до лікарень.

"Є й інші постраждалі райони – не лише Дерна, з багатьма з яких ми навіть не встановили контакту», – додав аль-Шалаві.

Всесвітня метеорологічна організація ООН заявила, що більшості людських жертв можна було б уникнути. Для цього місцева влада мала б випустити попередження про небезпеку та здійснити евакуаційні заходи.

https://twitter.com/ANSHUL__GAUTAM/status/1702491315370656229
https://twitter.com/UHN_Plus/status/1702390881821794719

Як писав "Ми-Україна" раніше, генпрокурора Лівії закликали негайно розпочати розслідування катастрофічних повеней, внаслідок яких загинули тисячі людей. Громадян зокрема цікавлять питання запровадження комендантської години в ніч в ніч на трагедію та погане обслуговування дамб, що прорвало водою.

Головне