Через вторгнення в Україну страждає російська медицина, - розвідка Британії

Через вторгнення в Україну страждає російська медицина, - розвідка Британії

Через повномасштабне вторгнення рф в Україну страждає російська медицина, що відчуває на собі цивільне населення країни-агресорки.

Про це повідомила розвідка Міністерства оборони Великої Британії на сторінці в X (колишній Twitter). Як зазначається, росіяни ведуть боротьбу за доступ до лікарняних послуг по всій території російської федерації. Таку інформацію оприлюднювали ЗМІ.

Крім того, країна страждає від дефіциту лікарських засобів, серед яких також антибіотики широкого спектра дії.

У розвідці Великої Британії впевнені, що одним із факторів, який міг призвести до відповідних проблем є війна росії проти України. Вона також посприяла тому, що в медичних закладах велика кількість пацієнтів - російські військові, які проходять лікування після отриманих поранень.

"Уряд також змушений скорочувати кількість цивільних медичних установ по всій країні через брак персоналу та фінансовий тиск", - йдеться в повідомленні розвідників.

Нагадаємо, громадяни, які приїхали з континентальної росії на тимчасово окуповані території Запорізької області мають привілеї. До прикладу, зарплати лікарів та вчителів з російським паспортом в рази вищі. До прикладу, якщо у тимчасово окупованому Криму зарплата лікаря не перевищує 40 тис. рублів, то в Мелітополі тим, хто приїхав, вони можуть виплачувати і 100 і 150 тис. рублів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські захисники знищили під час атаки на Крим 4 січня не лише боєприпаси, а і кілька радіолокаційних станцій.

Головне