Чемпіонські кросівки Майкла Джордана з гри 1998 року продали на аукціоні за $2,2 млн

Чемпіонські кросівки Майкла Джордана з гри 1998 року продали на аукціоні за $2,2 млн

Кросівки Майкла Джордана, в яких він грав у другій грі фіналу НБА 1998, були продані на аукціоні Sotheby's за рекордну для таких лотів суму - 2,2 млн доларів. На продає виставили культові чорно-червоні кросівки Air Jordan 13, пише The Guardian.

Чемпіонська пара легендарного баскетболіста здолали попередній рекорд у 1,47 млн доларів за кросівки Nike Air Ships, які Джордан носив ще на початку своєї спортивної кар'єри.

"Сьогоднішній рекордний результат ще раз доводить, що попит на спортивні пам'ятні речі Майкла Джордана продовжує перевершувати всі очікування", - наголосив Брам Вахтер, голова відділу вуличного одягу та сучасних предметів колекціонування аукціонного дому Sotheby's.

Між тим, у Sotheby's розраховували виручити за них не менше 4 млн доларів.

В кросівках Air Jordan 13 Джордан набрав 37 очок у грі 1998 року та приніс Chicago Bulls перемогу над Utah Jazz з рахунком 93-88. Ця гра була продемонстрована у популярному документальному фільмі ESPN/Netflix 2020 року "Останній танець".

Як відомо, Майкл Джордан є шестиразовим чемпіоном НБА та дворазовим олімпійським чемпіоном у складі збірної США.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Бельгії нещодавно завершився Кубок світу зі спортивної акробатики. Акробати з Львівської області на змаганнях вибороли бронзову нагороду. Львівські акробати Юрій Савка, Тарас Яруш, Юрій Пуш та Станіслав Кукурудз здобули бронзові медалі. Їх тренер -Констянтин Кукурудз.

Головне