Буданов про те, чи можуть росіяни зруйнувати енергосистему України: "Майже нереально"

Буданов про те, чи можуть росіяни зруйнувати енергосистему України:

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що країна-агресор росія не змже повністю зруйнувати українську енергетичну систему. Про це повідомив очільник ГУР МО Кирило Буданов.

Керівник ГУР Міноборони зазначив, що повністю зруйнувати енергосистему України майже нереально. При цьому, за словами Буданова, Україна також не зможе повністю вивести з ладу російську енергосистему.

"Всі ці вузли дуже сильно захищені. Так само як у нас їх намагаються захистити. Так само, такі ж подібні заходи відбуваються в росії. Тільки вони пішли шляхом більше нарощення системи ППО. В них для цього спроможності набагато більші. Бо вони є виробниками таких систем. Тому, сказати, що це ми зараз покладемо їхню енергосистему, ну, це трошки, мабуть некоректно буде", - зазначив очільник ГУР МО у коментарі ТСН.

Разом з тим він заявив, що і у рф немає можливості повністю зруйнувати українську енергосистему.

"Радянська система була максимально розгалужена і дубльована, умовно там три чи чотири в певних вузлах дубляжів іде. Зробити важким життя – можна. Повністю зруйнувати – майже нереально", – сказав Буданов.

Нагадаємо, станом на ранок 5 серпня, через бойові дії та з інших причин в Україні знеструмлені 492 населені пункти. Про це повідомили в "Укренерго".

Як писали "Ми-Україна" раніше, українська воєнна розвідка розкрила нові деталі наслідків операції з ураження російського військового аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області, що відбулася 3 серпня. Додаткові подробиці стали відомі завдяки даним космічної розвідки. 

Головне