Буданов назвав головні причини сповільнення контрнаступу ЗСУ

Буданов назвав головні причини сповільнення контрнаступу ЗСУ

Український контрнаступ триває, незважаючи на труднощі. Уповільнює просування наших військ суцільне мінування тимчасово захоплених територій та велика кількість у російських військ дронів-камікадзе.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов на щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES).

"Головні проблеми, з якими зіткнулися, – це суцільне мінування та величезна кількість малих дронів-камікадзе", - наводить слова очільника ГУР "Інтерфакс-Україна".

Буданов заявив, що просування українських воїнів продовжуватиметься, назвавши основною складністю, зокрема на півдні, суцільне мінування територій. Він додав, що наступ йде на кількох напрямках, а не лише там.

"Хоч би там кому не здавалося, наступ триває. Все, що я вам можу сказати, що ситуація на фронті досить складна. У супротивника вона складна максимально", - запевнив він.

За словами керівника розвідки, росіяни також мають багато переносних протитанкових комплексів, а їхня артилерія "грає вже не першу роль". Проте росіяни не встигають адаптуватися до різких змін, і хоча російський режим не такий потужний, але це все ще не подоланий ворог.

"Не можна просто говорити, що у них все погано, що вони дурні тощо. Ні, це зовсім не так. Вони адаптуються, намагаються змінити тактику використання своїх збройних сил", - резюмував Буданов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в тимчасово окупованому Мелітополі пролунав вибух. 

Головне