Британська розвідка знайшла докази усунення Суровікіна після заколоту Пригожина

Британська розвідка знайшла докази усунення Суровікіна після заколоту Пригожина

Російський генерал Сергій Суровікін зник із публічного простору після заколоту ПВК "Вагнера" на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним. Замість Суровікіна з’явився його заступник Віктор Афзалов.

Про це йдеться у звіті міністерства Великої Британії.

10 липня начальник Генштабу рф Валерій Герасимов вперше виступив на телебаченні після невдалого заколоту "вагнерівців".  У розвідці Британії помітили, як начальник штабу ВКС росії генерал-полковник Віктор Афзалов інформував Герасимова по відеозв'язку.

Афзалов є заступником головнокомандувача повітряно-космічних сил рф генерала Сергія Суровікіна, а перебуває на посаді не менше чотирьох років. Втім, це була його перша поява на публіці разом із Герасимовим.

"Підвищення суспільного авторитету Афзалова, у той час як місцеперебування Суровікіна залишається незрозумілим, надає додаткової ваги гіпотезі про те, що Суровікін був усунений після заколоту", - йдеться в повідомленні.

Востаннє на широкий загал його показали на відео, у якому він благає Пригожина зупинити бунт.

Раніше CNN писали про те, що Сергій Суровікін виявився VIP-членом ПВК “Вагнер”. У вказаних матеріалах зазначається, що у нього був особистий реєстраційний номер угруповання.

Окрім нього до закритого пулу зрадників російського диктатора Володимира Путіна можуть входити ще близько 30 російських розвідників та військових.

Автори матеріалу підкреслюють, що наразі поки що невідомо, що тягне за собою VIP-членство у ПВК “Вагнер”, зокрема, чи є з цього матеріальний зиск.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Велика Британія анонсувала новий пакет військової допомоги для України.

Головне