Британія припинила дію програми Ukraine Family Scheme для українських біженців

Британія припинила дію програми Ukraine Family Scheme для українських біженців

Велика Британія  з 19 лютого 2024 року припинила дію програми Ukraine Family Scheme, яка дозволяла в’їжджати до Британії тим українцям, у яких тут проживають родичі.

Про це повідомив британський уряд. Як зазначається, це була одна з програм легального в’їзду та проживання українців внаслідок початку повномасштабного вторгнення рф. Заявки за цією програмою більше не приймають.

При цьому ті українці, які вже отримали дозвіл за Програмою допомоги сім’ям з України, можуть жити, працювати і навчатися у Великій Британії. Крім того, у них є можливість отримувати державну допомогу протягом трьох років.

Через закриття програми Ukraine Family Scheme громадянам України пропонують подаватися на іншу британську програму Homes for Ukraine (Дім для українців). Таким чином громадяни Сполученого Королівства приймають у себе вдома українців в обмін на підтримку від держави.

Відомо, що близько 200 тис. українців приїхали до Великої Британії з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон наголосив, що економіка України та союзників у 25 разів переважає російську, тож таку значну різницю потрібно зробити більш відчутною.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія спільно з Латвією очолить “коаліцію безпілотників”. Відомо, що Україна отримає від союзників дрони на суму 250 млн доларів. Британія замовить тисячі безпілотників FPV для України.

Головне