Економіка України та союзників у 25 разів переважає російську, - Кемерон

Економіка України та союзників у 25 разів переважає російську, - Кемерон

Очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон наголосив, що економіка України та союзників у 25 разів переважає російську, тож таку значну різницю потрібно зробити більш відчутною.

Про це глава британського МЗС заявив під час виступу на конференції з питань безпеки в Мюнхені, передає Sky News. За його словами, він хоче, щоб партнери України робили більше, аби допомогти перемогти росію і "перевершити" режим російського президента Володимира Путіна.

"Що я чітко усвідомлюю, так це те, що Британія абсолютно лідирує в наданні підтримки. Вона першою надала стільки різних систем озброєння і, звичайно, першою надала нові гарантії безпеки Україні. Тепер інші слідують за нею. Але найбільше... подивіться, що мають союзники України. Якщо скласти наші економіки, то ми перевершуємо росію 25 до одного. ... Ми просто повинні зробити так, щоб ця різниця була відчутною", - заявив Кемерон.

Очільник МЗС Британії наголосив, що партнери України мають можливість надати дипломатичну, військову, економічну, моральну підтримку українцям. Він також додав, що союзники роблять недостатньо для забезпечення України необхідною допомогою. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія спільно з Латвією очолить “коаліцію безпілотників”. Відомо, що Україна отримає від союзників дрони на суму 250 млн доларів. Велика Британія замовить тисячі безпілотників FPV для України, в тому числі від британських виробників.

Головне