Велика Британія постачатиме Україні FPV-дрони

Велика Британія постачатиме Україні FPV-дрони

Велика Британія спільно з Латвією очолить “коаліцію безпілотників”. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Відомо, що Україна отримає від союзників дрони на суму 250 млн доларів.

"FPV-дрони довели високу ефективність на полі бою після повномасштабного вторгнення рф, забезпечуючи своїм операторам ситуаційну обізнаність та можливість ефективного ураження позицій противника та бронетехніки. У рамках коаліції Велика Британія розширить і оптимізує надання Заходом безпілотників "від першої особи" (FPV) Україні“, - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що Велика Британія замовить тисячі безпілотників FPV для України, в тому числі від британських виробників.

За словами міністра оборони Гранта Шаппса, це суттєво вплине на зростання економіки.

"Велика Британія продовжує робити все можливе, щоб дати Україні те, що їй потрібно – збільшивши нашу допомогу до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів цього року та виділивши 200 мільйонів фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, що робить нас найбільшим постачальником безпілотників в Україні“, - зазначив міністр.

Нагадаємо, що країни НАТО планують поставити українським захисникам мільйон безпілотників

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські інженери розробили новий стратегічний безпілотний літальний апарат Shoolika mk6. Безпілотник може завдавати точних ударів, особливо ефективний у нічних операціях.

Головне