Бразильський лідер Лула не поїхав на БРІКС в рф: стала відома причина

Бразильський лідер Лула не поїхав на БРІКС в рф: стала відома причина

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва відмовитися від особистої участі у саміті БРІКС в російській Казані. Причиною стала травма голови, отримана 78-річним політиком 19 жовтня, пише Bloomberg.

У повідомленні президентської канцелярії вказано, що Лула отримав рвану рану в потиличній області, яка призвела до невеликого крововиливу в мозок у скронево-лобній ділянці. Травмувань лідер зазнав у власній резиденції в Бразиліа.

"Це стан, який потребує повторних тестів протягом тижня. Будь-який крововилив у мозок теоретично може погіршитися в наступні дні, тому важливе спостереження", - зауважив лікар президента Роберто Каліл.

Попри травмування Лула в БРІКС участь все ж братиме. але через відеоконференцію.

"У нього все добре, просто він уникає тривалої поїздки", - повідомила конгресвумен Глейзі Гоффманн.

Замість Лули делегацію країни на БРІКС очолить голова МЗС Бразилії Мауро Вієйра.

Група БРІКС з'явилася ще 15 років тому, але спочатку туди входили чотири великі країни - Бразилія, росія, Індія та Китай. З часом до них приєдналися інші держави, серед яких: Південна Африка, Єгипет, Ефіопія, Іран та ОАЕ. 16-ий саміт БРІКС пройде з 22 по 24 жовтня в Казані.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогорічний саміт БРІКС в рф особисто відвідають голова КНР Сі Цзіньпін та індійський прем'єр Нарендра Моді.

Головне