Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів Україні

Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів Україні

Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів Україні, оскільки міністерство оборони звернулося до НАТО із проханням покрити транспортні витрати. Про це повідомляє видання Euractiv.

"Болгарія може допомогти, але це не відбувається необхідними темпами, і я сподіваюся, що ситуація покращиться. Ми проголосували за рішення про бронетранспортери майже три місяці тому, але за три місяці ми не можемо перевезти сотню БТРів з Софії до Русе (місто на річці Дунай на північному сході Болгарії)", - сказав депутат парламенту Мірчев. 

Міністр оборони Тодор Тагарев постійно піддається критиці за повільні дії.

За словами міністра оборони Болгарії, затримка сталася тому, що Софія перевіряла, чи зможуть союзники по НАТО профінансувати перевезення.

Нагадаємо, працівника Головної дирекції з боротьби з організованою злочинністю Болгарії затримали на роботі за підозрою в шпигунстві на користь росії.

Про це заявив головний секретар МВС країни Живко Коцев у понеділок, 5 лютого, передає Болгарське національне телебачення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупований армією рф Кінбурнський півострів, що в межах Очаківського району, є складним місцем для перебування росіян, зокрема через географічні особливості регіону. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

Головне