Блінкен повернувся до Ізраїлю після відвідин шести арабських країн

Блінкен повернувся до Ізраїлю після відвідин шести арабських країн

Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок, 16 жовтня, приземлився в Ізраїлі. Він вже відвідував країну минулого тижня, після чого поїхав у нетривале турне шістьма арабськими країнами. 

Як пише The Times of Israel, керівник відомства зовнішньої політики США повторно прибув до Ізраїлю для перемовин щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту.

"Головний дипломат США, який приїжджав до Ізраїлю минулого тижня з візитом солідарності, знову приземлився в Тель-Авіві", - вказано в повідомленні.

Очікується, що у Єрусалимі Блінкен зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Як відомо, попередня зустріч Блінкена та Нетаньяху відбулась у четвер, 12 жовтня. Того дня сторони обговорювали потреби Ізраїлю для захисту. Після того американський топ-дипломат відвідав Катар, Бахрейні Саудівську Аравію, ОАЕ Йорданію та Єгипет. 

Нагадаємо, військові Армії оборони Ізраїлю відзвітували про ліквідацію вже шести високопоставлених представників палестинського воєнізованого руху ХАМАС з моменту вторгнення бойовиків 7 жовтня. До числа ліквідованих зокрема входять особи, які керували "різаниною" в населених пунктах в день початку ескалації, член політбюро ХАМАС та голова Мінекономіки угруповання у Секторі Ґази.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україну 16 жовтня приїхав Буяр Османі, який є головою Організації з безпеки та співробітництва в Європі цього року.

Головне