Більшість поляків вірять в успіх контрнаступу ЗСУ

Більшість поляків вірять в успіх контрнаступу ЗСУ

Більшість поляків (70%) вважають, що контрнаступ Збройних сил України буде успішним, хоча значна частина вважає, що він не покладе край війні.

Про це йдеться в результатах опитування SW Research для Rzeczpospolita. Як зазначається, у відповідь на запитання, чи буде успішним контрнаступ України, 22% респондентів обрали відповідь: "Так, це забезпечить перемогу України та припинення війни".

Близько 48,2% опитаних вважають, що контрнаступ буде успішним, але не завершить війну. При цьому 12,2% респондентів не вірять в успіх контрнаступу України. 17,6% респонденти не мають думки з цього приводу.

Чоловіки частіше віддали перевагу варіанту "успіх української армії без закінчення війни", ніж жінки (55% проти 42%).

Також більше половини людей (53%) віком до 24 років і трохи менший відсоток (51%) респондентів з вищою освітою вважають, що українські військові досягнуть успіху в контрнаступі, але не розв’яжуть конфлікт.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, близько 71,8% громадян України переконані, що війна може припинитись лише у разі перемоги над росією. Водночас компроміси з країною-агресоркою неможливі. Як зазначається, серед тих, хто дотримується думки, що Майдан був справедливим повстанням народу проти диктатури. Крім того, 19,1% українців відповіли, що з рф можна йти на компроміси заради припинення війни, але не всі. Тільки 3,3% з числа опитаних відповіли, що заради миру треба йти на будь-які компроміси з країною-агресоркою.

Головне