Більше 400 тисяч чоловіків перебувають у розшуку, — Міноборони

Більше 400 тисяч чоловіків перебувають у розшуку, — Міноборони

З 24 лютого ТЦК склали 180 тис адмінпротоколів на порушників військового обліку та подали більше 400 тис повідомлень щодо розшуку ухилянтів. Про це свідчать дані Міністерства оборони, надані юристу Роману Лихачову.

Найбільше протоколів за цей період склали у Львівській (20,5 тис.), Закарпатській (14,6 тис.) та Дніпропетровській (майже 10,2 тис.) областях.

Загалом з порушників було стягнуто 49,29 мільйонів гривень.

У розшуку з 2022 по 2024 перебувають майже 2000 чернігівців. Кількість протоколів за зазначеними статтями суттєво зросла протягом 2023−2024 років. За 1,5 року загалом по Україні ТЦК склали 130,1 тис. адмінпротоколів на порушників. Останні сплатили штрафів на 150,3 мільйонів гривень .

"Якщо поштрафувати таку кількість людей навіть по одному разу, то треба буде десятки, якщо не сотні років", — вважає юрист.

Нагадємо, нещодавно оголошена ініціатива щодо формування легіону з українських громадян, які проживають за кордоном, вже привернула значну увагу. Планується, що підготовка цього підрозділу відбуватиметься на території Польщі. Польська сторона наразі докладає зусиль, щоб залучити інші європейські країни до підтримки цього проєкту. Про це з посиланням на свої джерела розповідає польське видання RMF24.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники викрили чергову спробу незаконного перетину кордону групою українських громадян. За даними ДПСУ, 23 чоловіки намагалися потрапити до Молдови, використовуючи незвичайний спосіб транспортування - зерновоз.

Головне