Білорусь перекинула техніку та живу силу до кордонів Литви: подробиці

Білорусь перекинула техніку та живу силу до кордонів Литви: подробиці

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" помітила стягування білоруськими Збройними силами зразків військової техніки, а також особового складу до спільної з Литвою ділянки кордону.

Ешелон із озброєнням та солдатами перекинули до Ошмянського району Гродненської області.  

"Кількість прибулої техніки відповідає неповному механізованому батальйону, посиленому танковою ротою", - уточнили в моніторинговій групі.

Йдеться про 46 вагонів, а саме:

  • чотири пасажирські вагони (ними транспортували військових підрозділів 19-ї механізованої бригади ЗС Білорусі),
  • три криті вагони (вміст - спорядженням та БК),
  • 39 вагонів-платформ: 12 платформ з БМП-2; дев'ять - з танками Т-72Б; три - з інженерною військовою технікою; 15 - з автотехнікою.

У білоруському Міноборони анонсували проведення навчального збору із військовозобов'язаними територіальними військами з 14 березня по 5 квітня. 

"Мета збору – підвищити навички посадових осіб районного виконавчого комітету у формуванні військових частин територіальних військ, а військовозобов'язаних – у виконанні завдань із призначення", - інформує відомство.

Нагадаємо, раніше цього року стало відомо, що рф вербує білоруську молодь до своїх військових вищих навчальних закладів. Річ у тім, що росії бракує офіцерського складу через суттєві втрати, яких агресор зазнав у війні проти України.
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця Європейський Союз продовжив санкції для Білорусі ще на один рік, до 28 лютого 2025 року, за підтримку повномасштабного вторгнення росії в Україну і за внутрішні репресії.


 

Головне