Берегова охорона США виявила останки загиблих на субмарині "Титан"

Берегова охорона США виявила останки загиблих на субмарині

Берегова охорона США виявила та підняла з дна Атлантичного океану уламки підводного човна "Титан" та ймовірні останки загиблих.

Про це повідомила прес-служба Берегової охорони Сполучених Штатів Америки.

"Берегова охорона США підняла уламки та речові докази з морського дна з місця глибоководного апарату "Титан". Медичні працівники США проведуть аналіз того, що, ймовірно, є людськими останками, піднятими з місця краху", - йдеться в повідомленні.

За словами представника берегової охорони, розслідування аварії "Титану" наразі триває. Його веде команда слідчих із кількох країн.

"Має бути зроблено значний обсяг роботи, щоб зрозуміти фактори, які призвели до катастрофічного краху "Титану", - наголосив начальник відомства капітан Джейсон Нойбауер.

Нагадаємо, 19 червня підводний човен приватної компанії OceanGate Expeditions, який віз туристів до затонулого “Титаніка” на дні Атлантики, зник в океані. “Титан” мав “життєзабезпечення” на 96 годин для екіпажу з п’яти людей. До пошуків батискафа залучили міжнародний флот та флот кораблів США та Канади з вузькоспеціалізованим обладнанням та технічними експертами.

22 червня берегова охорона США підтвердила повідомлення ЗМІ про виявлення уламків судна на відстані близько 490 м від “Титаніка”. Контрадмірал Джон Могер тоді розповів, що родинам екіпажу вже повідомили про трагедію.

На борту було п’ять людей. Один із них – Хеміш Хардінг, громадянин Британії. Також були британсько-пакистанський бізнесмен Шахзада Дауд і його син Сулеман, а також Стоктон Раш, а також французький дослідник Поль-Анрі Наржоле.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, відомий кінорежисер Джеймс Кемерон, який зняв стрічку “Титанік”, неодноразово спускався на затонулий лайнер. За його словами, ще у 2012 році він зазначив, що до судна спускатися небезпечно.

Головне