Байден планує зустрітись із Сі Цзіньпіном: відома мета зустрічі

Байден планує зустрітись із Сі Цзіньпіном: відома мета зустрічі

У Сполучених Штатах Америки у листопаді можливо пройде зустріч Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна, інформує Washington Post.

Відомо, що зустріч лідерів пройде у Сан-Франциско на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який відбудеться 11-17 листопада за участю представників 21 країни.

“Метою зустрічі є спроба стабілізувати відносини між країнами”, - йдеться в повідомленні.

За словами високопосадовця адміністрації президента США, Байден чекає на зустріч із Сі, але Китай наразі не підтвердив участь в саміті.

Зазначається, що з початку року, коли над США зафіксували китайську повітряну кулю відносини між лідерами залишилися напруженими.

Також від початку повномасштабної війни Білий дім активно надає військову допомогу Україні, а Китай продовжує співпрацювати з російською федерацією.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв надати "невелику кількість" далекобійних ракет ATACMS.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у ніч проти 22 вересня зустрівся з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. США оголосили про те, що нададуть Україні новий пакет військової допомоги.

 

Головне