Азовець, який пережив теракт в Оленівці, захворів на туберкульоз у полоні

Азовець, який пережив теракт в Оленівці, захворів на туберкульоз у полоні

Військовослужбовець полку "Азов" Сергій Тарасюк, який пережив теракт в Оленівці, перебуває у критичному стані в російському полоні. Про це стало відомо від нещодавно звільнених українських військовополонених, які повернулися додому у вересні 2024 року.

За словами дружини бійця Людмили, окрім туберкульозу, у Сергія загострився псоріаз, з'явилися проблеми із зубами та спиною. Через недостатнє харчування чоловік значно втратив вагу. Ситуацію погіршують старі бойові травми - уламки в тілі та пошкоджені зв'язки ніг.

"Медична допомога практично відсутня - лише підтримуюча терапія крапельницями. В умовах недостатнього харчування та неналежного одягу хвороба прогресує", - розповіла Людмила Тарасюк.

Наразі захисник утримується в СІЗО №2 міста Камишин Волгоградської області, куди його перевели до камери з хворими на туберкульоз. За понад два роки полону родина жодного разу не змогла поспілкуватися з Сергієм.

Сергій Тарасюк 86 днів боронив Маріуполь та вийшов з "Азовсталі" 17 травня 2022 року. Він пережив теракт в Оленівці 29 липня 2022 року, перебуваючи у сумнозвісному "бараку 200".

Дружина військового докладає всіх зусиль для звільнення чоловіка - бере участь в акціях, відвідує зустрічі Координаційного штабу та закликає пришвидшити процес обміну полоненими, враховуючи критичний стан здоров'я Сергія.

Нагадаємо, два мирних жителі постраждали внаслідок масованих російських обстрілів Херсонщини. Як повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, за минулу добу ворог завдав ударів по 17 населених пунктах регіону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України та Національна поліція затримали двоє російських агентів, які планували виготовити саморобний вибуховий пристрій та здійснити вибух в одному з людних місць столиці.

Головне