Азербайджан створив "план реінтеграції" вірмен Нагірного Карабаху

Азербайджан створив

Азербайджан створив "план реінтеграції" вірмен Нагірного Карабаху. Про це пише пресслужба.

Там зазначають, що уповноважений президента у звʼязках з вірменським населенням регіону обговорив плани з вірменами в містах Євлах і Ходжали.

Реінтеграцію проводитимуть у межах територіальної цілісності та суверенітету Азербайджану й на основі азербайджанських Конституції, законів і міжнародних обовʼязків.

Адмініструвати території, де живуть вірмени, будуть спеціальні представництва президента Азербайджану. До їхньої роботи можуть залучити й місцевих. Громадський порядок охоронятимуть органи внутрішніх справ Азербайджану. У мешканців Нагірного Карабаху вилучать усю зброю.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін найбільше бажає, щоб світ втомився від України. Однак зустріч міністрів ЄС, яка 2 жовтня пройшла у Києві, доводить, що у нього нічого не вдається. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі.

За словами очільника українського зовнішньополітичного відомства, приїзд міністрів ЄС у Київ це не просто жест символічної підтримки.

“Ми завжди знаходитимемо рішення і найбільше очікування Путіна полягає в тому, що Захід і світ втомляться стояти на боці України в цій війні. На це росія спрямовує величезні ресурси. Але ми не повинні їй підігравати. Я маю на увазі тих експертів і журналістів, які поширюють ці тези. Тому що є чітке розуміння, що росія сьогодні це загроза всій Європі, в ширшому сенсі – всьому світу. Але в нас є єдність”, – наголосив Кулеба.

Як повідомляли “Ми-Україна”, голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що у Євросоюзі може виникнути “критичний момент”. На це вплинуть через політичні зміни у Сполучених Штатах та Словаччині, зазначив литовський міністр.

Головне