Авдіївку – повернемо, а рішення берегти людей правильне, – Умєров

Авдіївку – повернемо, а рішення берегти людей правильне, – Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Авдіївку ми ще повернемо. Водночас рішення берегти людей є правильним.

Про це посадовець заявив на своїй сторінці у Facebook. За його словами, бої за Авдіївку показали, що українським оборонцям потрібні сучасні системи ППО, аби ворог не міг застосовувати керовані авіаційні бомби.

Крім того, армія потребує засобів далекого ураження для нищення ворожих складів, а також артилерійських снарядів. За словами Рустема Умєрова, над цим безперервно працюють.

"Працюємо над цим постійно. Фортифікації - будуємо й посилюємо. Рішення берегти людей - правильне. Авдіївку - повернемо", - йдеться в дописі міністра оборони у соцмережі.

Нагадаємо, під час виходу українських підрозділів з Авдіївки, що на Донеччині, деякі військові потрапили до російського полону, повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. За його словами, сюди підкидаються українські резерви, евакуація поранених ускладнена безперервним обстрілом, але проводиться.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська зазнають значних втрат, якщо будуть атакувати нові позиції Збройних сил України, які розташовані на захід від Авдіївки, що в Донецькій області. Українським військам може знадобитися контратака для організованого виведення військ з Авдіївки та стабілізації лінії фронту.

Головне