AstraZeneca оголосила про відкликання вакцини проти COVID‑19 по всьому світу: яка причина

AstraZeneca оголосила про відкликання вакцини проти COVID‑19 по всьому світу: яка причина

Шведсько-британський фармгігант AstraZeneca заявив про старт відкликання своєї вакцини проти коронавірусу. Так само компанія відкликає і дозволи на реалізацію препарату Vaxzevria у Європі, пише The Guardian.

Запит компанії про відкликання щеплення був поданий регуляторам на початку березня, він набув чинності 7 травня. В AstraZeneca пояснили, що відповідне рішення було прийняте на тлі "надлишкових обсягів оновлених вакцин" після пандемії.

"Оскільки з того часу було розроблено безліч варіантів вакцини проти Covid-19, існує надлишок оновлених вакцин", - вказано у заяві фармгіганта.

Це, своєю чергою, призвело до обвалення попиту на продукт AstraZeneca, який більше компанією не випускається. 

До цього ЗМІ із судових документів дізнались, що цей виробник щеплень визнав, що його препарат викликає такі побічні ефекти, як утворення тромбів та низький рівень тромбоцитів. 

Як відомо, після завершення коронавірусної пандемії AstraZeneca зосередила увагу на розробці та виробництві вакцин проти респіраторно-синцитіального вірусу та препаратів від ожиріння.

Як писав "Ми-Україна" раніше, коронавірусна хвороба з України нікуди не зникла. Упродовж епідсезону 2023/2024 від COVID-19 в країні померло 866 осіб, тоді як від грипу  - менш як 75, розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. За даними МОЗ, наразі в нашій країні є близько 300 000 доз вакцини – вона доступна у всіх регіонах.

Головне