Антидронові системи Slinger від Австралії - Ігнат розповів, як працюють

Антидронові системи Slinger від Австралії - Ігнат розповів, як працюють

Австралія анонсувала передачу Україні антидронових комплексів Slinger, які допоможуть українським захисникам ефективніше та дешевше збивати російські "шахеди". Більше про ці системи в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Системи, такі як Gepard та новітні розробки, як австралійські Slinger мають радіолокаційну прив'язку - супровід цілі. Вони її бачать, система обчислює траєкторію польоту і визначає, куди, де і як спарені або неспарені кулемети мають випустити чергу боєприпасів. Боєприпас, який випускається по безпілотниках (які є малорозмірними та малопомітними) має бути розривним, має створюватись хмара вражаючих елементів, які 100% просіче безпілотник і він буде знищений", - зазначив він.

Ігнат додав, що у випадку з застосуванням проти "шахедів" крупнокаліберних кулеметів шанси на ураження дронів звісно є, але невеликі. Хоча речник ПС відзначив, що українські захисники успішно збивають ворожі повітряні цілі і з цієї зброї.

За даними видання Business Insider, легка 30-міліметрова гармата Slinger здатна збивати ударні БпЛА на відстані майже півмилі. Зброю можна встановити на вантажівку та керувати нею за допомогою джойстика та екрана. Комплекс може вести вогонь на ураження як поодинокими пострілами, так і має режими 100 або 200 пострілів на хвилину з використанням теплового та нічного бачення. Як пишуть ЗМІ, до кінця поточного року Україна отримає щонайменше 10 таких систем.

За оцінкою ABC News, вартість збиття одного безпілотника із застосуванням Slinger оцінюється в суму від 100 до 1000 доларів. Для порівняння, одна зенітна ракета до комплексу NASAMS коштує сотні тисяч доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна не має жодних ілюзій щодо відсутності загроз в небі зі сторони Білорусі. Там досі стоять російські зенітно-ракетні та оперативно-тактичні ракетні комплекси, а також присутня авіація рф, а тому "може прилетіти", наголошують в Повітряних силах.

Головне