Зеленський зустрівся з іспанським прем'єром Санчесом: про що домовились 

Зеленський зустрівся з іспанським прем'єром Санчесом: про що домовились 

Президент Володимир Зеленський у четвер, 5 жовтня, перебуваючи в іспанській Гранаді зустрівся із прем’єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом. Глава держави охарактеризував перемовини як результативні. 

Так, під час зустрічі сторони обговорили низку питань, серед яких: 

  • Новий пакет військової допомоги. До його складу будуть включені системи для боротьби з дронами, засоби протиповітряної оборони та артилерія. 
  • Підготовка до старту перемовного процесу стосовно членства в Євросоюзі. Українська сторона веде підготовку до початку цього процесу за головування Іспанії. 
  • Підготовка до зимового періоду. Зеленський та Санчес говорили про забезпечення України енергетичним обладнанням та устаткуванням. 
  • Захист зернового коридору.

Нагадаємо, раніше цього дня стало відомо, що президент Володимир Зеленський прибув до Гранади (Іспанія) на Саміт Європейської політичної спільноти. Він анонсував, як роботу в спільних форматах саміті, так і проведення двосторонніх зустрічей. За його словами, одним з найважливішим напрямків перемовини стане посилення української ППО перед настанням холодів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Велика Британія обвинуватила росію у намірі замінувати український гуманітарний коридор в акваторії Чорного моря. За даними, розсекреченими британською розвідкою, міни ворог може закласти на підходах до українських портів. Таким чином окупанти хочуть стримати експорт українських аграрних вантажів.

Головне