15-річного сина Кадирова, який побив людину, нагородили орденом "за заслуги"

15-річного сина Кадирова, який побив людину, нагородили орденом

Голова Карачаєво-Черкесії Рашид Темрезов нагородив 15-річного Адама, сина ватажка Чечні Рамзана Кадирова, орденом "За заслуги перед Карачаєво-Черкеською Республікою".

Про це Темрезов повідомив в Telegram.

Орден був виданий за його "особистий внесок у розвиток міжнаціональної та міжрегіональної єдності і зміцнення традиційних ісламських цінностей". Голова республіки назвав Адама "справжнім патріотом своєї рідної Чечні та Вітчизни", а Рамзана Кадирова - своїм "братом і колегою".

Варто зауважит, що це вже третя нагорода для підлітка після інциденту побиття ув'язненого. Раніше глава Татарстану, Рустам Мінніханов, особисто вручив Кадирову-молодшому нагороду орден "Дуслик" ("Дружба"), яка має велику вагу в республіці. В початку жовтня Рамзан Кадиров надав своєму синові найвищий статус Чеченської Республіки, присвоївши йому звання "Герой Чечні".

Нагадаємо, 25 вересня, лідер Чечні Рамзан Кадиров опублікував відео, на якому його син напав на Микиту Журавеля, жителя Волгограда, який був утримуваний у СІЗО через звинувачення у спаленні Корану. У своєму коментарі до відео глава Республіки висловив підтримку Адама за його дії.

Це відео викликало значну реакцію у суспільстві, проте правоохоронні органи відмовилися проводити розслідування щодо цього інциденту. Поліція у Грозному ствердила, що Адам Кадиров є неповнолітнім, йому всього 15 років і він не несе кримінальної відповідальності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Європарламенті запропонували передати Україні конфісковану ліванську військову техніку.

Головне