В Україні з 1 травня зміняться ПДР для водіїв: з ближнім світлом фар доведеться їздити увесь час

 В Україні з 1 травня зміняться ПДР для водіїв: з ближнім світлом фар доведеться їздити увесь час

З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. 

Це пов’язано з внесенням змін у постанову щодо сезонного увімкнення ближнього світла фар або ходових вогнів при їзді за межами населених пунктів.

Якщо раніше з 1 травня водії могли більше не вмикати світло, оскільки правило діяло лише в період короткого світлового дня (з 1 жовтня по 30 квітня), то цього року увімкнене ближнє світло є обов'язковим, адже уряд скасував часові проміжки.

У Патрульній поліції пояснили, що така практика добре себе зарекомендувала в країнах ЄС. Завдяки використанню денних ходових вогнів, кількість ДТП у світлий час доби знизилася на 10-15%.

Нагадаємо, у ніч проти 28 квітня у Святошинському районі Києва прогримів вибух. За даними столичної поліції, біля одного з багатоповерхових будинків вибухнула граната.

Як писали "Ми-Україна" раніше, напередодні ввечері на Закарпатті під час патрулювання українсько-румунського кордону прикордонники знайшли тіла двох потопельників у річці Тисі. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Головне