Катували українців на Луганщині: СБУ повідомила про підозру двом росіянам

 Катували українців на Луганщині: СБУ повідомила про підозру двом росіянам

СБУ встановила особи двох пособників окупантів, які викрадали мешканців ТОТ Луганщини та катували їх, аби вони співпрацювали з росіянами. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Вони викрадали людей та особисто піддавали їх жорстоким тортурам, щоб схилити до співпраці з рф.

Одним із фігурантів є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який у 2015 році вступив до окупаційного "мдб лнр". Він знущався з українців у Сватовому.

Ще один фігурант – колишній посадовець в'язниці, який у 2014 році він добровільно приєднався до "управління виконання покарань" терористичної організації "лнр" й став "заступником начальника Суходільської виправної колонії рф", де окупанти влаштували справжню катівню для військовополонених.

"Після початку повномасштабного вторгнення рф та захоплення Сватового він брав участь у репресіях проти українських патріотів, які чинили спротив загарбникам у місті. Діючи у складі озброєних груп рашистів, фігурант разом зі спільниками викрадав людей прямо посеред вулиці та відвозив їх "на підвал", - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, печерський районний суд Києва залишив ще на два місяці під вартою народного депутата від забороненої "ОПЗЖ" Нестора Шуфрича. 

За рішенням суду, нардеп перебуватиме під вартою до 11 травня. Нині він уже знаходиться за ґратами шість місяців. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники атакували Мирноград Донецької області авіабомбою "Гром-Е1", в результаті загинули дві людини, ще п’ятеро отримали поранення. Про це повідомляє очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Головне