США та ЄС підтвердили бажання передати Україні заморожені активи рф

США та ЄС підтвердили бажання передати Україні заморожені активи рф

Європейський Союз та Сполучені Штати Америки підтвердили свій намір передати Україні прибуток від активів росії, які були заморожені.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками саміту США та ЄС.

Зараз обидві сторони активно шукають ефективні способи передачі цих активів Україні. Очікується, що зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку, відновлення та реконструкцію України, яка постраждала через російську агресію.

Згідно з офіційною заявою, "у короткостроковій перспективі ми будемо ретельно розглядати, як доходи від заморожених російських активів приватних компаній, які не вимагаються для виконання зобов'язань перед росією відповідно до діючого законодавства, можуть бути використані для підтримки і відновлення України, а також на її реконструкцію."

Варто зауважувати, що перешкода в пов'язанні з використанням російських суверенних активів полягає в тому, що вони юридично належать державі, і, відмінно від приватних активів, немає належного механізму для їх конфіскації.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти продовжили вдень 21 жовтня обстрілювати Дніпропетровщину. Зокрема, загарбники вгатили з важкої артилерії по Нікополю. 

Головне